Vakantie

De vakantie komt er weer aan en omdat de BAAS maar moeilijk afstand kan nemen van het werk, moet er natuurlijk wel een WERKbootje mee met het vakantiejacht!
Klik om de foto te vergroten...

met hangen en wurgen

Doet de bazin zo haar best om alles ARBO-proef te maken, gaan ze zelf een stelling fabriceren! Hopelijk is het touw wel gecertificeerd!
Klik om de foto te vergroten...

deelcertificaat "varen met boten tot 2750 Ton op de Neckar"

Wij feliciteren de heer Boon wederom met het behalen van een deelcertificaat. Ditmaal voor "het varen met schepen tot 2750 Ton op de Neckar". De heer Boon manoevreerde met het MPV "Neeltje" onder zéér moeilijke omstandigheden (een opdonder wind en een schooljochie op de bak) een ledige duwbak van 76.00 mtr door de sluizen van Freudenheim. De sluismeester was hiervan zo onder de indruk dat hij direct tot afgifte van het deelcertificaat overging.
Klik om de foto te vergroten...

Gekkerds (vervolg)

Hoe ouwer hoe gekker! Nadat onze gezagvoerder lekker had gespeeld met zijn kunstcreatie moest de boel natuurlijk ook weer worden opgeruimd. En wie mag dan weer de boot afsoppen?
Klik om de foto te vergroten...

Gekkerds

Je bent op zomaar een zondag in het altijd leuke Antwerpen en je weet even niet wat je moet doen. Dus hengel je een beetje hout uit het water en laat daar je creativiteit op los. Wat het voor moet stellen weet niemand, maar je bent in ieder geval even bezig en de tijd draait lekker door.
Klik om de foto te vergroten...

Druk,druk, druk!!!!

Ach, je weet wel hoe dat gaat. Er moest nog effe een helikopterdekje worden buitengezet, dus de baas rijdt eventjes naar Gouda om een rollertje op te halen.
Via de Moerdijk naar Dintelmond omdat hij toch wat onzeker was over de ingestelde breedtebeperking nabij de Volkeraksluis. Daarna effu vlot dat dingetje buitengezet. Omdat de baas het natuurlijk WEER NIET alleen kon was er ook nog een ECHTE ridder van de weg aanwezig die de boel een beetje bijstuurde.
Klik om de foto te vergroten...

Eter

Het zat tot achter z'n oren! Nu had de baas natuurlijk ook wel errug lekker gekookt deze keer; een kingzise salade met een Dönertasche waar 'een paard de hik van zou krijgen'. Pieter en Piet zaten halverwege te puffen en pikten uiteindelijk het lekkerste maar uit de maaltijd omdat het deze reis toch wel errug veul was. Kees daarentegen ging door tot alles op was!
Hoe dat nou moet met de diëtiste horen we misschien nog wel een keer, maar de salade was wel erg gezond natuurlijk. Dat dan weer wel.
Klik om de foto te vergroten...

(g)ouwe ploeg

Als je bijna 50 jaar bij de zaak bent, dan krijg je natuurlijk privileges. Zo mag je dan bijvoorbeeld geheel zelfstandig een stukje gaan varen met de bedrijfsroeiboot met aanhangmotor. Hugo en Huig verkennen op die manier de Havel-Oder-Wasserstrasse. Vanuit de verte horen we Hugo al roepen: "We gaan niet vooruit! 't Is maar een bootje".
Klik om de foto te vergroten...

Sponsoring

Piet en Jannie van Zoest schaffen aan het eind van het jaar een mooie nieuwe voiture aan.
Groot was onze verrassing toen bleek dat onze kapitein deze nieuwe auto had aangeschaft in de bedrijfskleuren van Lekstroom Transport BV inclusief belettering op de vier zijden van de auto.

Hartverwarmend zoveel liefde voor het bedrijf!

NASCHRIFT, Je haalt wat op je hals als razende reporter

Blij verrast waren wij met de mooie foto van onze nieuwe bolide, die er glanzend bij staat. Nadat we het plaatje aan onze Yaris geshowed hadden barstte hij echter in tranen uit. De oorzaak bleek de bestickering te zijn, die zonder zijn toestemming aangebracht was. Yaris bleek ontroostbaar en durft nu alleen nog maar in het donker de weg op. Na een bezoek aan de dokter zijn we doorgestuurd naar een psychiater voor een schaamtebehandeling. U begrijpt dat dit de nodige kosten met zich meebrengt,die wij dan ook op u zullen verhalen. Nader bericht van onze letseladvocaat zal volgen.

Toch met vriendelijke groet,

Piet,Jannie en Yaris.

Klik om de foto te vergroten...

Sponsor

Denk je dat de baas een rustige vakantie heeft;..... niet dus. Hij is waarschijnlijk even heen en weer geweest naar Zweden, want ik zie in een voetbaltijdschrift een wel heel erg bekende naam op het shirt van een speler van de Zweedse voetbalclub Hammerby IF .
Doet de firma tegenwoordig ook al aan sponsoring in het buitenland????

Prof. Dr. Zietveel.

Klik om de foto te vergroten...

deelcertificaat "varen met boten tot 70 Pk op de Main"

Wij feliciteren de heer Boon met het behalen van zijn deelcertificaat "varen met boten tot 70 Pk op de Main" wat op 5 juni jl. onder het toeziend oog van Wasserschutzpolizei en de Wasser-und Schiffahrtsdirektion Aschaffenburg is afgenomen. Na enige twijfel over de te varen koers werd het examen succesvol afgesloten.
Klik om de foto te vergroten...

Pinksteren

Het is Pinksteren; de baas ligt ontspannen op de bank en dan................. gaat de telefoon!

Een jachtje in de problemen bij Lexmond. Na wat ampele overwegingen de tomtom eens opgestart om te kijken waar dat nou weer ligt en het blijkt warempel niet eens zo ver van huis te zijn. Eigenlijk wel een relaxed tochtje voor de 2e Pinksterdag. Maar ja... hoe zou zo'n boot nou werrreke met al die wekkers in de stuurhut.
Na wat pogingen om het sleuteltje om te draaien doet ie het eigenlijk best wel vlug. Het stuurwerk is een ander heftig probleem en dat is gelukkig net opgelost voordat de andere kant van de rivier wordt bereikt. Pfffft. Daarna gaat het als de brandweer richting Vreeswijk en eigenlijk best wel heel professioneel. Totdat het volgende probleem opdoemt.... er komt een schip aan met een wit knipperlicht wat notabene aan de verkeerde kant van de rivier vaart. Na enig zoekwerk blijkt er nerregus een touwtje te zitten voor een blauw bord of zo. Dat zal dan ook wel weer een knoppie zijn. Na wat gedraai en geklik, enig doordringend stuurwerkalarm en nog wat meer van die ellende ziet de baas geen kans het blauwe bord te hijsen, dus moet iedereen maar aan de goede kant gaan varen. Met een dienstvaart van 18,2 km per uur stuift de baas recht op zijn doel af en bereikt het jachtje, waar hij met applaus, kokosmacronen en koffie wordt ontvangen. Na een rondgang over het schip en een machinekamercontrole wordt de terugreis aanvaardt waarna het jachtje op vakkundige wijze IN DE JACHTHAVEN VAN STREEFKERK wordt afgeleverd zonder ook maar een schrammetje te maken. Op de foto de BAAS/Gezagvoerder/Stuurman/matroos tijdens het op professionele wijze vastbinden van het jachtje aan de Lekstroom IV. Het was een leuke 2e Pinkstermiddag!

Klik om de foto te vergroten...

Prof. Dr. Zietnogveelmeer

Onze "5" heeft weer een gigaklus in Duitsland, waar met de Jacob Evert plus het nodige equipment een brug in Asschaffenburg moet worden ingevaren.
Na het bekende piepen, zuchten, steunen en vervolgens 8 weken vooraf "moet ik dan nog niet "WEG" vertrokken de mannen op de manier, die we van hen gewend zijn.
Klik om de foto te vergroten...

Prof. Dr. Zietveel

Bij het zien van deze foto denk je dat deze kapitein slaapt

Niet waar dus,deze jongen ligt zich in gedachten voor te bereiden op de volgende zware klus. Het weer terug slepen en afmeren van een 100 meterlange zuiger.

Klik om de foto te vergroten...

Personeelsuitstap 2006

Op 26 maart 2006 organiseert de PV wederom een uitstapje naar Amsterdam. Met een heuse schoolbus reizen we onder leiding van Meester Boon af. De Baas treft daar gelukkig nog 2 nichtjes zodat het toch nog een gezellige avond wordt.
Klik om de foto te vergroten...

vaarles

De redactie van de kantinepraat ontvangt de volgende mail:
Omdat Ton meestal aan de wal actief is, nemen zijn vaarcapaciteiten de laatste tijd bedenkelijke vormen aan. Om dit een beetje bij te sturen,hebben wij besloten om hem in te schrijven voor een opfriscursus. Bijgaand een foto van zijn eerste les wrikken, onder het toeziend oog van docent Martijn
Met vriendelijke groet,
Piet en Jannie van Zoest

Natuurlijk hebben we direct actie ondernomen en de heer Boon ingeschreven voor een spoedcursus. In drie lessen hebben wij hem in 1 dag bijgeschoold in het opschieten van touwwerk, het afmeren van ons schoolschip en uiteindelijk heeft hij helemaal zelfstandig en alléén een rondje om het ponton gevaren met het schoolschip.

We hebben dan ook met goed gevolg het deelcertificaat "varen met boten tot 70 Pk op het NOSK" af kunnen geven.

Klik om de foto te vergroten...

les 1

Klik om de foto te vergroten...

les 2

Klik om de foto te vergroten...

les 3

Klik om de foto te vergroten...

les 4

Klik om de foto te vergroten...

Niagara Waterval

Bij de Scouting in Krimpen aan de Lek waar onze oud 'vakantie' medewerker Martijn, 'akela/hopman' is, doen ze mee aan cyberhike 2005. Eén van de 'doe' opdrachten is het nabootsen van de Niagarawaterval. Snel worden er door een aantal ervaren scouts een paar pompen opgesteld waarna de jongste scout in een oliedrum wordt gezet. Het resultaat was No. 1 bij de doe-opdrachten en 6e in het algemeen klassement.
Klik om de foto te vergroten...

Ingekomen brief!

Geachte heer Eerland,

Tijdens werkzaamheden van uw personeel hebben wij bijzonder onveilige situaties geconstateerd.
Op bijgaande foto kunt u zien dat een helm, werkhandschoenen en zwemvest ontbreken tijdens een roekeloze actie.
Wij gaan er vanuit dat u deze constatering serieus zult nemen en uw personeel beter gaat voorlichten over dergelijke gevaarlijke stunts.
Een bericht in de kantine lijkt ons zeker gepast.

Met vriendelijke groet,

Prof. Ing. Dr. Zietveel

Klik om de foto te vergroten...

Goed en gemotiveerd bezig zijn

Dat was het bericht bij deze foto. De Lekstroom XV treft een verzakte auto aan op het fietspad langs het van Harinxma kanaal. Na het ondertekenen van het 'Lloyds Open Form' wordt de sleepverbinding tot stand gebracht door een plaatselijke 'jogster' en de auto weer vlot op weg geholpen!
Klik om de foto te vergroten...

spectaculair transport

Vanaf het m/v 'Breezand'ontvangen we een foto met een knipoog. Ze zijn daar errug handig op de computer, die jongens daar aan boord. Een foto van een oefening van de RAF wordt gecombineerd met een foto van een helidek op transport. Dit levert een spectaculair beeld op!
Klik om de foto te vergroten...

Personeelsuitstap

Op 13 maart 2004 organiseert de PV een uitstapje naar Amsterdam. Onder verdachte omstandigheden komen we uiteindelijk in Amsterdam terecht waar 'de baas' nog een paar nichtjes heeft. We worden in het breughelhuys gefeteerd op een gezellige avond.
Klik om de foto te vergroten...

Verhuisd !!!!!

In afwachting van betere weersomstandigheden ligt de Breezand 'verwaaid' bij ons voor de wal. Na een aantal dagen wil kapitein Rudi een eigen postadres (hij begint zich inmiddels al helemaal thuis te voelen) en natuurlijk hebben we Rudi effe geholpen met het installeren van zijn eigen brievenbus en aanverwante artikelen. Het moet er tenslotte wel een beetje gezellig uitzien
Als je de breezand wilt mailen: breezand@opperduiters.com
Klik om de foto te vergroten...

Spudpalen

In 2 weken tijd produceren we in eigen beheer 4 prachtige spudpalen bestemd voor de "Liesbeth" en "Joost". Deze spudpalen van 12 meter zullen voor het eerst worden ingezet tijdens de pilot "de nieuwe waterweg" in Hedel. Meer informatie hierover in de sectie "nieuws".
Klik om de foto te vergroten...

Men neme .....

Een volle kist "tieners". Je verwijdert de "tieners" en gooit de kist met beleid op z'n kant. Vervolgens zoek je planken, kistjes en stophout en daarvan maak je een heerlijke bank om de lege kist. Een looplamp voorzien van een lampekap om het gezellig te maken en je hebt een prima plek om te picknikken. Vervolgens bereidt de kok dan een heerlijk maal, geserveerd op de picknicktafel met sfeerverlichting.
Klik om de foto te vergroten...

Buddyseat

Tijdens de sloop van de Dreirosenbrücke worden er per boot boodschappen gehaald in Frankrijk. Rien en Ton zitten gebroederlijk op de buddyseat van "onze" werkboot.
Klik om de foto te vergroten...

Zie de maan schijnt door de bomen....

Zaterdag 24 november was het weer zover. Het zwarte koor en Sint Nicolaas werden ingescheept aan boord van het s/s "Spanje" om op het veersteiger te worden afgeleverd. De alom aanwezige kinderschare zong uit volle borst "Zie de maan schijnt door de bomen, makkers staakt uw wild geraas". Of het nou op de haardos van onze kapitein sloeg of op het krijgen van de cadeautjes, dat weten we niet.
Klik om de foto te vergroten...

Werk of vakantie of werkvakantie

Waar vind je een baas die je tijdens werk in het buitenland de volgende faciliteiten aanbiedt:
 • overnachten in een driesterrenhotel
 • cruise over de rivier de Oder
 • romantische overnachting op het zonnedek
 • En wat doen ze dan de rest van de dag? ............ Precies; ze gaan zitten dutten in het najaarszonnetje.

  Klik om de foto te vergroten...

  De Nieuwe Werkplaats

  Hiernaast een foto impressie van onze "nieuwe" werkplaats. Modern geoutilleerd en zelfs voorzien van een zwembadje voor ons aller Palinkje. Maar het was blijkbaar beneden haar stand, want ze verkoos een plekje op het strand van de Cote d' Opperduit
  Klik om de foto te vergroten...

  Engineering Research & Innovation Competence Centre

  In het ERICC wordt door de baas -in zijn vrije tijd- gewerkt aan de Hovercraft. Uiteraard is er nog geen einddatum aan dit project gesteld. Het wordt uitsluitend ter ontspanning gedaan.
  Klik om de foto te vergroten...

  BOON OP VAKANTIE!

  Dat niet alleen Lekstroom Transport BV de krant haalt blijkt wel uit het artikel dat onze razende reporter opdook uit de IJssel & Lekstreek. Ook tijdens de vakantie houden onze medewerkers zich bezig met watersport.
  Klik om de foto te vergroten...