Nieuws uit de kantine

op zoek naar oud nieuws uit de kantine: KLIK DAN HIER | Zoek je toch wat serieuzer nieuws?

Zou je het leuk vinden als wij je op de hoogte houden van actuele nieuwsberichten op onze website of de plaatsing van nieuwe foto's in onze online fotodump? Schrijf je dan in op dit FORMULIERTJE dan houden we je op de hoogte als er wat nieuws te melden valt.

november 2012 - Verjaardag van Arie

Per dameskoerier wordt een heerlijke mand vol met nog warme amandelbroodjes in de kantine bezorgd. Arie is jarig en zijn vrouw bakt en brengt deze heerlijke lekkernij om uit te delen. Uiteraard hebben we al geprobeeert om Arie elke week jarig te laten zijn maar dat is nog niet gelukt. We wachten dus maar af op volgend jaar.

Klik om de foto te vergroten...

september 2012 - Opgejaagd

De Lekstroom I wordt in de Krammersluizen achterop gelopen door de Vlissingen. Een beetje opgejaagd voel je je dan wel als een dergelijk bakbeest bijna over je heenvaart.

Klik om de foto te vergroten...

juni 2012 - BON

Er is post voor één van onze kapiteins!

Er wordt een bedrieglijk echte bekeuring afgeleverd, bestemd voor de kapitein van de Lekstroom I. Vol verbazing bekijken we de vermeende bekeuring totdat blijkt dat de kapitein van de Broedertrouw II zodanig goede banden heeft met de hermandad dat hij het voor elkaar krijgt zijn collega te laten bekeuren voor iets wat hij noooooit zou doen. Te hard varen! Wij houden het er maar op dat het een kopietje is van een bekeuring die hij ooit zelf ontving. Want hij kan er wat van hoor...... hard varen bedoelen we dan. 

Klik om de foto te vergroten...

juni 2012 - 12056

Een reisje naar Maassluis met allerlei bezigheden. Bij aankomst in Maassluis wordt na moedig optreden van de bemanning van de lekstroom 1 het leven van een Maassluizer poes gered. De volgende ochtend wordt door Arie met goed gevolg examen gedaan in touwtje splitsen. En vervolgens is er nog een beetje gewerkt ook.

Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten...

Klik om de foto te vergroten...

april 2012 - Opgejaagd

Je zal toch maar in de spiegel kijken en steeds zie je dan weer datzelfde bootje wat zenuwachtig achter je aan blijft plakken. Weet misschien de weg naar huis niet meer???

Klik om de foto te vergroten...

januari 2012 - hoogwater

Het is erg hoog water in de Lek en dan moet de inhoud van de opslagloods worden geevacueerd. Hermy zit erg in de war over haar voiture en vraagt zich af of deze ook niet veilig gesteld moet worden. Wij doen dat wel even voor haar want zo beroerd zijn we nou ook weer niet natuurlijk! 

Klik om de foto te vergroten...

december 2011 - 11146

De mannuh zijn wel erg naarstig op zoek naar die pot met goud. Nu liggen ze in Oss een ro-ro klusje uit te voeren en verschijnt er weer een regenboog aan de hemel. Waarschijnlijk staat die pot deze keer achter de loods!

Klik om de foto te vergroten...

oktober 2011 - regenboog

De Lekstroom I is onderweg vanuit Amsterdam en als ze achterom kijken blijkt dat ze te hard gevaren hebben. Ietsjepietsje eerder en ze hadden die pot met goud zo aan dek kunnen hebben! 

regenboog

Klik om de foto te vergroten...

september 2011 - 11138

In Gouda is een nieuwe brug gebouwd over de Hollandse IJssel. Voor het aanvoeren van de afzonderlijke delen stellen we 4 pontons beschikbaar en 2 boten. 

Nadat de "Neeltje" heeft geassisteerd bij het uitbrengen van de staaldraden van de drijvende bok "Matador", wordt het bootje ook nog even ingezet om voor de aannemer meetwerkzaamheden uit te voeren. Ook wordt gebruik gemaakt van één van de schutpontons die zijn meegenomen bij de aanvoer van de nieuwe brugdelen. Uiteindelijk blijven de "Neeltje"  en een koppelpontonnetje over en deze varen terug naar Lekkerkerk als een giga duweenheid.  

Klik om de foto te vergroten...

september 2011 - 11121

Onderstaand persbericht ontvingen we van onze junior verslaggever uit Vreeswijk nadat Pietjepietemientje zijn vader voorbij zag varen met deze enorme shovel. Maar waarom stopten ze nou niet even ???

Van onze verslaggever ter plaatse:
Dit transport passeerde dinsdag 30 augustus de sluis van Vreeswijk.
Het personeel van deze firma zou (gezien dit transport) recht moeten hebben op een Pindakaas-Pakket!  

Daar word je groot en sterk van!

Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten...

Klik om de foto te vergroten...

meer nieuws

Wil je nog oudere berichten lezen uit de kantine klik dan hier.