Klik om de foto te vergroten...

Klik om de foto te vergroten...

Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten...
Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten... Klik om de foto te vergroten...
05113 - Einschwimmen EU - Eisenhüttenstad

update op 16 november 2005 - 22.00 uur

Van een Duitse opdrachtgever ontvangen we een mooie opdracht.

Het invaren van een Eisenbahn Überfuhrung (EÜ) over het Neue - Oder - Spree - Kanal (NOSK) in Eisenhüttenstadt alsmede het uitvaren van 2 niet meer in gebruik zijnde spoorbruggen.

De Lekstroom V begint op 12 oktober 2005 met de pontons W.D.Sr. 7 en W.D.Sr. 9 aan haar reis van 876,6 Km, maar...
na 40 km bereikt ons het bericht dat er 7 Km kanaal is leeggelopen bij het Dortmund-Ems-Kanaal door een dijkbreuk zodat de beslissing genomen moet worden om de Noordelijke route over Delfzijl te gaan varen. Een omweg van 150 Km met 12 sluizen!

Bij aankomst in Delfzijl blijkt echter een binnenvaartschip te zijn gezonken op.... je raadt het al.... het Dortmund-Eems-Kanaal bij Papenburg, zodat we niet meer verder kunnen varen. De bemanning van de Lekstroom V doodt nu de tijd met het geven van interviews.

Na 15 dagen in de stremming te hebben gelegen, is het op zondag 30 oktober eindelijk zover. De reis gaat weer verder! Op weg naar Eisenhüttenstadt.

Na 6 dagen varen geven we op 5 november de pontons over aan een duwboot "KSS 2430" van de Deutsche Binnenreederei AG uit Berlin.

De Lekstroom V ligt te diep om het Oder Spree Kanal te bevaren en zoekt een ligplaats in Ketzin. Omdat de pontons gebruikt gaan worden om 2 bruggen zowel in- als uit te varen blijven zij tot het eind van 2005 in Eisenhüttenstadt. De Lekstroom V gaat dan ondertussen met de losse boot naar Lekkerkerk.

De "KSS 2430" meert de pontons op maandag 7 november 2005 in Eisenhüttenstad am Oder af na een reis van 900 km dwars door Duitsland.

Klik om de foto te vergroten...

Vanuit Nederland  vertrekt er 4 man van ons bedrijf om het ponton gereed te maken voor het invaren van de EÜ Eisenhüttenstadt. Voor een gedetailleerd verslag van onze werkzaamheden tijdens het invaren van de bruggen klik je hier!

Op 12 en 13 november 2005 is de spoorbrug succesvol ingevaren en op de stoppingen afgezet. Een verslag uit de Oder Spree Zeitung vindt je hier!

Klik om de foto te vergroten...

Onze pontons liggen nu afgemeerd in Eisenhüttenstadt in afwachting van het uitvaren van de oude spoorbrug. Te verwachten is dat de werkzaamheden verder gaan in de tweede week van december!

Klik om de foto te vergroten...
Klik om de foto te vergroten...
Klik om de foto te vergroten...
Klik om de foto te vergroten...
Klik om de foto te vergroten...
Klik om de foto te vergroten...
Wasserstand und Wetter

Pegel Eisenhüttenstadt
Oder Pegel Stande

Wetternachricht
Wetternachricht

Startseite Schiffsunfal Startseite Deichbrug DEK